joi, 12 noiembrie 2009

despre limitele compromisului


"Compromisul este o umbrelă bună, dar un acoperiş prost daca te-a dus la a te compromite."James Russell Lowel

Compromis pana la nu te compromite ...Compromisuri facem zi de zi ,ori renuntam la comfortul de a sta in pat sau la un film ,si de a merge undeva cu adevarat mai folositor .Un compromis este benefic...dar pana unde sa facem compromisul?.A ne compromite deja trece in sfera negativitatii ,aici deja ne calcam in picioare principiile si facem cu buna stiinta pentru o mai buna relationare avantajoasa noua cu cei din jur ,ori altceva .Spune nu a te mai compromite ...fa compromisuri benefice .Doamne ajuta!

3 comentarii:

cristina26 spunea...

Nu exista compromisuri "benefice". Toate compromisurile duc la ceva rau pt ca trebuie sa renunti la ceva ca sa obtii altceva... Si daca exista o limita a comproisului, aceea este integritatea. Un om integru nu se compromite (I think).

PS - e fain blogul tau

Sergius spunea...

tocmai asta am vrut sa spun compromisul este :renunti la ceva ca sa obtii altceva ...benefic ,pe cand a te comprimite renunti la ceva calcandu-ti princiipiile ca sa obtii altceva.Priveste>(DEX)

COMPROMÍS1, compromisuri, s.n. Înțelegere, acord bazat pe cedări reciproce; concesie

COMPROMÍTE, compromít, vb. III. 1. Tranz. și refl. A face să-și piardă sau a-și pierde buna reputație; a (se) discredita

gfgfgf spunea...

multu' serj' pt. aprecierea ta...Domnul cu tine